(+31)(0)546 – 657 760 [email protected]

werkers

Wij zijn hier momenteel aan het werk. Excuses voor de rommel op de pagina.

 

Help mij a.j.b. ?

Welke Badge Is Voor Mij De Beste?

Allereerst

Er zijn buiten borduren en weven, heel veel druktechnieken.
Alle technieken hebben voor en nadelen. Niet 1 techniek is perfect en daardoor de enige keuze.

LAAT U NIETS WIJSMAKEN!

Met uitzondering van rechtstreeks borduren, zal alles wat na het produceren van de kleding op die kleding wordt geplaatst, na verloop van tijd minder mooi worden of los gaan laten.

Zie het een beetje als wanneer u een stikker van uw logo op een auto plakt, dan zal de stikker na verloop van tijd verweren. Ook als de lak van de auto nog mooi is. Wanneer u uw logo echter in de lak van de auto laat spuiten, blijft het langer mooi.

Kleding gaat gemiddeld 40 wasbeurten mee. Alles wat op de kleding is gedrukt of geplakt, zal minder wasbeurten mee gaan dan die kleding. Nogmaals, met uitzondering van rechtstreeks borduren. Borduurgaren kan namelijk tegen bleken en kookwas en zal dus zelfs na 40 wasbeurten mooier blijven dan de kleding waar het op is geborduurd.

Van een geborduurde of geweven badge (dus niet rechtstreeks borduren maar een losse badge) blijft de kwaliteit daarom mooi. Het is tenslotte de beste techniek. Zelfs na die, gemiddeld 40 wasbeurten.

Maar… als de badge niet wordt vast gestikt, zal de lijmlaag na 10 tot 20 wasbeurten los gaan laten. (vroeger niet, maar tegenwoordig is lijm duurzaam en daardoor minder sterk)

 • Is voor u rechtstreeks borduren een optie? Dan adviseren wij dat.
 • Is een geborduurde, geweven, chenille leren of gesublimeerde badge een optie? Dan adviseren wij dat
 • Daarna komen er een aantal druktechnieken.

Maar ook borduren en weven hebben beperkingen net zoals al die druktechnieken.

En u kunt ook voor een badge kiezen omdat het handig is. U kunt ze bijvoorbeeld op voorraad leggen en later gebruiken. Of u vindt een badge gewoon stoerder. Of u heeft nog geen kleding, of u heeft wel kleding maar wilt dat liever niet naar ons versturen. Of u wilt ze gewoon uitdelen. Voor verenigingen zijn badges standaard. Een sporter, of een scout, loopt bijvoorbeeld niet met een geborduurd shirt. Maar er zit wel een clublogo op de kleding.

Alles begint met de belangrijkste vraag;.

“Wat vindt u het mooiste?”

En daarna gaan we trechteren;  moet het op polyester, katoen, een menging van beide, heeft uw logo of tekst veel detail, moet het in de kookwas kunnen etc. etc. en dan komen we vanzelf bij de beste techniek.

DAT HELPT NIET MENSEN VAN BADGES & PATCHES!

Nu is het alleen maar moeilijker geworden.

Maar daarom zijn wij er toch? Als u ons van voldoende informatie voorziet, kunnen wij adviseren. Of u leest hier onder even verder.

Badge, patch, embleem of insigne?

Eerst maar even het verschil tussen die vier en daarna de uitleg over weven, borduren, sublimeren, chenille e.d.

Een patch is een lapmiddel. Een pleister.
Tegenwoordig als een kledingstuk kapot is, gooien we het weg en kopen nieuw. (of we denken dat het modieus is). Vroeger werd een scheur of gat in een kledingstuk opgelapt met een stuk stof. En dan kon het weer jaren mee. Dat oplappen met een lap stof, is een patch. Vandaar ook patchwork waarbij bijvoorbeeld een deken met meerdere lappen wordt gemaakt.

Een patch is een

_____________________

Een badge is een logo, kunstwerk, plaatje, of een naam op een apart stuk stof, metaal, hout pvc e.d. welke draagbaar gemaakt wordt d.m.v. velcro (klitteband), (strijkbare) lijmlaag, een speld, of d.m.v. stikwerk ergens op genaaid kan worden.

(M.a.w…., een badge kun je ook als patch gebruiken ?)

Badges kunnen gelaserd, geponst (metaal, plastic e.d.), geweven, geschilderd, gedrukt of geborduurd worden.

In het geval van borduurwerk, wordt een badge gemaakt op een stevige achtergrond lap. Deze lap kan strijkbaar gemaakt worden met een lijmlaag of kan ergens op genaaid worden. Bij weven worden garens om en om, over en door elkaar geweven tot een patroon.

Een badge geeft een stoerdere uitstraling dan direct op het materiaal geborduurd of gedrukt. Kijk bijvoorbeeld eens naar race of motor kleding en vergelijk dat eens met een merk polo waar een borduurwerk op zit.
Vooral in de racesport wordt veel gebruik gemaakt van badges. Niet op de eerste plaats vanwege de stoere uitstraling, maar vooral omdat een badge op de kleding gestreken kan worden. Race kleding moet namelijk brandveilig zijn. Direct op de kleding borduren, maakt de kleding minder brandveilig.

Geborduurde en geweven badges worden al vele eeuwen gemaakt. Maar door snelle computer gestuurde machines is deze techniek betaalbaar geworden en mogelijk gemaakt voor grote productie.

Ondanks het feit dat men vaak bereid is veel te betalen voor handwerk en men handmatig prachtige kunstwerken kan maken, is de kwaliteit van computer gestuurde badges zeer hoog en zelfs beter. Vooral voor promotionele doeleinden, sport en spel is een badge gemaakt door een computer gestuurde borduur of weefmachine of bedrukt d.m.v. een sublimatie print, over het algemeen sterker en duurzamer, maar in ieder geval goedkoper, dan een handgemaakte badge.

Voorbeeld van geborduurde badges

_____________________

Ook nog weten wat een embleem is? En een insigne?

Wat zijn Emblemen?

Een embleem representeert iets abstracts: Een embleem is een object of een afbeelding van een object. B.v. een logo. Een embleem kan worden gedragen of anderszins gebruikt als een identificatie badge of patch. Een teken waaraan je iemand of een instelling herkent.

Wat zijn insignes

Een insigne (Latijn: insigne (mv. insignia): embleem, symbool) is een symbool of bewijs om macht, status, of een overheids- of juridische positie aan te tonen. Insignes worden vooral gebruikt als embleem voor een specifieke autoriteit. Insignes worden ook gebruikt bij scouting. waar het een teken is dat men een bepaalde vaardigheid bezit.

Een insigne is over het algemeen een badge / patch waarmee een rang, stand en/of functie kenbaar wordt gemaakt. In het leger worden ook “schuifpassanten” gebruikt. Een schuifpassant kan b.v. eenvoudig van de schouder verwijderd worden of op de schouder aangebracht worden.

insignes

_____________________

Tot zover dit info blokje. De woorden badge en patch worden tegenwoordig vaak voor hetzelfde gebruikt. En, ach, het maakt ons niet uit. Als het beestje maar een naam heeft. Wij begrijpen u wel.

Welke badge is nou voor u de beste?

Tja…, dat heeft voor een groot deel te maken met smaak. Wat vindt u het mooiste.

Als u dat niet via de site kunt of wilt vergelijken, kunnen wij altijd adviseren of een paar voorbeelden toesturen, zodat u een vergelijking kunt maken. Gewoon even een mailtje of appje sturen met uw adres gegevens en de opmerking dat u graag wat voorbeelden van badges wilt ontvangen, dan komt dat helemaal goed.

Maar…, buiten smaak, hebben de verschillende badges ook hun eigen voor en nadelen;

Geborduurde badges;

Voordelen

 • Goed wasbaar.
 • Zeer duurzaam en slijtvast

Nadelen

 • Bij kleine badges zijn kleine details of letters (kleiner dan 4 mm) niet meer duidelijk. (garen gaat dicht tegen elkaar zitten) waardoor deze niet meer duidelijk zijn.

Geweven badges;

Voordelen

 • Zeer duurzaam en slijtvast

  Kan op verschillende ondergrond gebruikt worden. Ook lastige oppervlakken.

 • Zeer goed wasbaar

 • Mooie matte finish.

 • Zeer geschikt voor sportkleding en werkkleding.

 • Tevens geschikt voor kleine detalis.

Nadelen

 • Bij kleine badges zijn kleine details of letters (kleiner dan 4 mm) niet meer duidelijk. (garen gaat dicht tegen elkaar zitten) waardoor deze niet meer duidelijk zijn.
 • instelkosten relatief hoog

Gesublimeerde badges;

Voordelen

 • Relatief lage instelkosten (geen kosten per kleur)
 • De bedrukking (verf) zit in de badge. Daardoor zeer duurzaam.
 • Zeer goed wasbaar. (wassen volgens wasvoorschrift van de textiel/kleding waar het op zit)
 • Door de hoge resolutie ook geschikt voor kleine details.

Nadelen

 • Kleur is bij benadering. Exacte PMS kleuren is niet altijd mogelijk.

 

 

 

Chenille badges;

1、Niet kleiner dan 10cm.
2、Niet meer dan 9 kleuren.
2、Er zijn simpele chenille badges en gemengd geborduurde chenille badges.
3、Er zijn onderverdeeld in enkel en dubbel vilt.
4、De prijs hangt grotendeels af van de complexiteit met logo en vorm
bel ons
WhatsApp chat