Badges | Patches | Alle soorten en Maten | BusyBees.Promo

Badges & Patches: De beste en snelste uitleg voor emblemen & insignes

Ontdek alles over badges en patches: van de juiste benaming tot de diverse soorten en toepassingen. Wees gerust, of u nu een badge of patch zoekt, BusyBees heeft de perfecte oplossing voor u!

 

  • Badges vs. Patches: Badges zijn ter promotie, support, aantonen van rang, identificatie en decoratief terwijl patches iets repareren en/of versterken.
  • Toepassingen: Kleding, uniformen tassen, caps en hoeden, zo goed als overal op te bevestigen
  • Voor: sportteams, scouting, politie, brandweer, laboranten, militairen, motorclubs, airsoft, scholen, verenigingen, clubs etc.
  • Soorten: Geborduurd, geweven, bedrukt (sublimatie), combinatie, (combadge bedrukken en borduren), PVC/TPU.

CONTACT

Perfecte en snelle service? Stuur ons een mail met het formulier!

Hoe moet ik strijk patches / badges  bevestigen?

Vragen en Antwoorden over Badges en Patches

 

Wat zijn geborduurde badges?

Geborduurde badges worden gemaakt door garen op een stofbasis te naaien om een verhoogd, gedetailleerd ontwerp te creëren. Ze zijn duurzaam en kunnen in kleine oplagen geproduceerd worden.

Hoe worden geborduurde badges gemaakt?

Geborduurde badges worden vervaardigd door garen met behulp van een borduurmachine op een stofbasis te naaien. Dit proces creëert een reliëfachtige textuur die zowel visueel als fysiek voelbaar is.

Welke soorten garen worden gebruikt voor borduurwerk?

Voor borduurwerk wordt door ons professioneel polyneon garen gebruikt omdat dit kleurvast is, bestand tegen kookwas en bleekmiddelen. Speciale eisen zoals brandwerend, ESD, fluorescerend of metallic garen zijn ook mogelijk, evenals verschillende bevestigingsopties zoals magneten, speldjes of klittenband.

Wat zijn geweven badges?

Geweven badges worden gemaakt door draden in elkaar te weven om een plat, gedetailleerd ontwerp te vormen. Deze techniek is ideaal voor complexe afbeeldingen en biedt een strakke, uniforme uitstraling.

Wanneer kies je voor badges/patches in plaats van rechtstreeks borduren of drukken op kleding of textiel?

Kiezen voor badges/patches in plaats van direct borduren of drukken hangt af van uw eigen behoefte, het evenement, de werkzaamheden, branche/vakgebied, detailniveau, kosten, flexibiliteit en esthetiek. Badges zijn bijzonder geschikt voor duurzaamheid en flexibiliteit, terwijl direct drukken kosteneffectief is voor grote hoeveelheden en direct borduren vaak chique en duurzaam is. Badges kunnen ook verwijderd en hergebruikt worden en zijn breder toepasbaar dan rechtstreeks drukken of borduren. Badges kunnen zo goed als overal op bevestigd worden terwijl rechtstreeks bedrukken of borduren vaak nog technische beperkingen hebben.

Wat zijn bedrukte badges?

Bedrukte badges worden gemaakt door een ontwerp direct op stof te drukken met speciale inkten. Ze zijn ideaal voor kleurrijke en complexe afbeeldingen.

Hoe lang blijft de bedrukking op een badge zitten?

De levensduur van de bedrukking op badges hangt af van het type bedrukking, de kwaliteit van materialen, en de verzorging. Geborduurde en geweven badges zijn zeer duurzaam, terwijl bedrukte badges kunnen vervagen of schilferen na intensief gebruik of wassen.

Kunnen geborduurde badges op elk type stof worden bevestigd?

Ja, geborduurde badges kunnen op bijna alle stoftypes worden bevestigd. Voor specifieke materialen of twijfels is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant.

Wat is het verschil tussen geweven en bedrukte badges?

Geweven badges integreren het ontwerp direct in het weefsel, wat resulteert in een duurzaam en gedetailleerd product. Bedrukte badges gebruiken een sublimatieproces waarbij de inkt binnen het materiaal zelf wordt gevormd, ideaal voor gedetailleerde afbeeldingen maar minder duurzaam.

Hoe bevestig je badges?

Badges kunnen bevestigd worden door naaien, strijken, persen, of met klittenband, magneten of spelden. De keuze hangt af van de toepassing en het type badge. (kijk hier voor het filmpje en de tekst uitleg. Of bekijk het zelfde filmpje zonder tekst uitleg hierboven)

Zijn er speciale wasvoorschriften voor badges en patches?

Ja, voor badges en patches zijn speciale wasvoorschriften van toepassing. Geborduurde en geweven badges kunnen vaak op hogere temperaturen gewassen worden, terwijl bedrukte badges voorzichtiger behandeld moeten worden om vervaging te voorkomen. Volg altijd de specifieke instructies van de fabrikant om de levensduur van de badge te maximaliseren.

Kunnen badges gerecycled worden?

Het recyclen van badges hangt af van de materialen die gebruikt zijn. Geweven en geborduurde badges gemaakt van natuurlijke vezels zijn vaak recyclebaar, terwijl bedrukte badges en badges met synthetische materialen speciale afvalverwerking kunnen vereisen.

Wat zijn de milieueffecten van verschillende badgeproductietechnieken?

De productie van badges kan verschillende milieueffecten hebben, afhankelijk van de gebruikte materialen en processen. Bedrukte badges kunnen bijvoorbeeld solventen en andere chemicaliën gebruiken die milieubelastend zijn. Kiezen voor leveranciers die milieuvriendelijke praktijken gebruiken, kan helpen om de impact te minimaliseren.

Hoe kunnen badges bijdragen aan merkidentiteit of bedrijfscultuur?

Badges zijn een krachtig hulpmiddel voor branding en kunnen helpen om een uniforme bedrijfscultuur te bevorderen. Ze zijn visueel aantrekkelijk en kunnen worden gebruikt om bedrijfswaarden, prestaties of lidmaatschap van een team of organisatie te symboliseren.

Wat is het verschil tussen een badge en een patch?

Badges zijn ter promotie, support, aantonen van rang, identificatie en decoratief terwijl patches iets repareren en/of versterken.

Voor welke branches, vakken, instellingen, clubs of verenigingen of individuen kiezen heel specifiek voor patches/badges op hun kleding?

Badges/patches kunnen in principe altijd gebruikt worden voor alles en iedereen en overal op. Ze zijn een veelzijdige en expressieve manier om iemands identiteit, interesses en overtuigingen te laten zien.

Wij zijn Busybees.promo, een handelsnaam van De Borduurshop BV.

Met drie decennia aan ervaring in onze branche staan wij garant voor deskundigheid en kwaliteit.

Busybees is de nieuwe, overkoepelende naam waaronder al onze voormalige websites — zoals o.a. deborduurshop.nl en badgesenpatches.nl — zijn samengebracht. Deze verandering zorgt, zo hopen wij, voor een duidelijker en meer gestroomlijnde ervaring voor al onze bezoekers en klanten.

  • De Borduurshop BV
  • K.v.k.: 56809743
  • Vest.nr.: 000026321734
  • Btw: NL852312386B01
  • Eori: NL852312386
  • Iban: NL24BUNQ2041391502
  • Bic/Swift: BUNQNL2A

Ma. t/m Do. 9:00 – 17:00
Vr. op afspraak

Pauze 12.30 tot 13.00

WhatsApp

Wij adviseren advies. Gaat u toch bedrijfskleding, promotionele kleding of textiel in de shop bestellen, maak dan uw wensen en waar het voor gebruikt gaat worden duidelijk kenbaar.