(+31)(0)546 – 657 760 [email protected]

 Sublimatie badges

Wat is dat?

Wij besteden op deze pagina extra aandacht aan sublimatie/ bedrukte badges. Dit product heeft namelijk in de afgelopen tijd een zeer grote vlucht genomen vanwege de kwaliteit, de prijs en de hoge resolutie. Voor ons als borduurder staat borduren en weven zeer hoog in het vaandel, maar onze klanten zijn schijnbaar zeer gecharmeerd van bedrukte badges. Vandaar dat wij dit product extra toelichten;

 

Bij een sublimatie badge wordt uw logo / plaatje op een A3 formaat textiele drager (een “vel” van textiel) geprint d.m.v. sublimatie verf. Sublimeren is een full colour druk techniek waarbij door verhitting en daarbij ontstane gassen, een verbinding met de textiel ontstaat. Omdat het een bedrukking is zijn alle kleuren en zelfs gradients (overloop kleuren) mogelijk en de resolutie en kwaliteit zijn zeer hoog.

Sublimeren kan ook direct op kleding. Echter is het niet altijd mogelijk (of gewenst) om ieder logo zomaar op elke textiel soort te drukken. Er zijn tientallen technieken om uw logo ergens op te maken en allemaal hebben ze voor en nadelen.

Badges zijn niet alleen stoerder en eenvoudiger aan te brengen dan rechtstreeks op kleding te drukken of te borduren, maar kunnen in principe overal op gemaakt worden. Ze hebben dus minder beperkingen.

Uw logo wordt geprint op een A3 formaat textiel drager en vervolgens contour uitgesneden door een plotter. Het restant van de textiel wordt van de drager gepeld, waardoor alleen uw badge op de drager overblijft. Vergelijk het met een stikker vel. U kunt de badge(s) er eenvoudig vanaf halen en vervolgens d.m.v. een strijkbout (of beter een pers) bevestigen op de kleding.

  waarom een sublimatie badge

  i.p.v. geborduurde of geweven badges?

  Zoals gezegd heeft iedere techniek voor en nadelen.

  Kwalitatief komt borduren op de eerste plaats. De geborduurde en geweven badge op twee.

  Borduren heeft een chique uitstraling, maar de beperking zit in de details. Kleine details, of kleine letters kunnen minder duidelijk worden. Het garen “ligt” als het ware op het te borduren materiaal. (de kleding, of het badge materiaal) Bij details komen de garens dicht tegen elkaar. Wij adviseren bijvoorbeeld bij kleine letters, niet kleiner te borduren dan +/- 5mm  Ook zijn kleuroverloop (gradients) wel mogelijk maar zeer moeilijk te realiseren en altijd minder mooi dan bij een bedrukking.

  Weven is ook vanwege het feit dat dit gemaakt wordt d.m.v. het in elkaar weven van garens (schering en inslag), net zo goed als borduren maar er zijn kleinere details mogelijk dan bij borduren.

  Weefbadges beginnen bij 50 stuks en tot maximaal 6 kleuren. Weven ligt qua look, tussen borduren en drukken in, doordat het anders dan bij borduurwerk wat uit een reliëf van garen bestaat, net als een overhemd geweven is en dus glad. Maar anders dan bij drukken, zie je wel het garen effect.

  Bij een sublimatie badge wordt uw logo / plaatje geprint. Net zoals u dat zou doen op papier. Daardoor zijn kleurnuances en kleine details prima mogelijk. Omdat wij printen op textiel, blijft het badge gevoel toch behouden.

  Al onze badges kunnen ook met klitteband (velcro), speldjes, magneten e.d. geleverd worden. ook de sublimatie badges. 

  Voordelen

  van gesublimeerd / bedrukte badges

  • Zeer prijs gunstig (u betaald per A3 vel en meerdere logo’s op 1 vel is mogelijk)
  • Lage startkosten (er moet wel een snijbestand voor de plotter gemaakt worden)
  • Hoge kwaliteit en zeer duurzaam
  • Soepel waardoor hoog draagcomfort
  • Goed wasbaar
  • Hoge resolutie dus ook geschikt voor kleine en overloop kleuren

  Kosten

  (niet duidelijk? Neem gerust contact op)

  Bereken (hier) met ons online formulier, de kosten van uw sublimatie badges

  LET OP! WIJ BOUWEN MOMENTEEL EEN NIEUWE SITE. DIE IS NOG NIET HELEMAAL KLAAR, MAAR DAAR STAAT EEN NIEUWE CALCULATOR OP. U WORDT DUS OMGELEID. OMDAT DE SITE NOG GEBOUWD WORDT HEEFT HET IETS TIJD NODIG OM TE LADEN.

   

  Hieronder vindt u uitleg over hoe deze kosten worden berekent;

   

  • Eén A3 sublimatie textiel vel komt op € 23,75,
  • Heeft u i.v.m aantallen een tweede vel nodig, komt het 2de vel op € 19,95
  • Een evt. 3de vel of meer op € 17,95
  • (Vanaf 10 vellen op basis van offerte)

  Dus hoe meer logo’s u kwijt kunt op een A3 hoe goedkoper het dus per logo is. En dat kunnen ook verschillende logo’s zijn.

  Bijvoorbeeld;

  • Past uw logo / plaatje maar 1 keer op A3 dan kost dat ene logo dus € 23,75.
  • Kunt u echter 10 logo’s op een A3 kwijt, dan kost het logo dus € 2,38 per badge

  Heeft u twee of drie vellen nodig gaat de prijs per badge dus nog verder omlaag.

  Daarbij moeten wij wel 3 cm uit de kant werken, omdat de plotter het A3 vel horizontaal en verticaal d.m.v. wieltjes moet kunnen verplaatsen. (zie het filmpje) Wanneer wij logo’s tot op de randen van het A3 vel zouden maken, valt het vel uit de plotter en kan het dus niet gesneden worden.

  Een A3 vel heeft 36 x 24 cm bedrukbare ruimte daartussen moeten wij de logo’s plaatsen. 

  • De startkosten (snijbestanden maken van uw logo zodat de plotter het kan uitsnijden) komt op € 7,95 Dit zijn eenmalige kosten. Mogen wij in de toekomst deze badge met hetzelfde logo nogmaals op dezelfde wijze voor u maken, hoeven wij niet nogmaals een snijbestand te maken en betaald u deze kosten dus niet nog een keer. 

   

  • Lijmlaag (opstrijkbaar) (Standaard. Geen extra kosten) 
  • Speldjes € 0,95 (p/st.)

  • Magneet € 1,95 (p/st.)

  • Klitteband € 0,79 (p/st.)

  (prijzen zijn ex btw.)

   

  Vectoriseren

  Moet uw logo vanwege de kwaliteit omgezet worden naar vectorbestand?

  De kwaliteit van u print is afhankelijk van het bestand welke u aanlevert. Voor borduren en weven is de kwaliteit van het bestand minder belangrijk omdat deze moet worden gepunched. (omzetten naar borduurbaar bestand. Als het ware overtrekken) Bij bedrukken wordt uw logo 1 op 1 gedrukt. Levert u een kwalitatief minder bestand aan, zal de bedrukking ook minder worden. Een bitmap of jpg bestand geeft over het algemeen niet zo’n mooi resultaat. Maar u kunt het resultaat meestal zelf bekijken door uw bestand een keer op het gewenste formaat te printen.

  Een vector bestand of een 300 dpi png bestand geeft over het algemeen het beste resultaat. Wij kunnen uw logo omzetten naar een vector bestand indien u dit wenst.

   

  • Logo omzetten naar vectorbestand € 24,95 (ex btw)
      Die kosten zijn snel terug te verdienen wanneer u zelf al een echte vector aan kunt leveren. Maar wij zijn voor zover bekend de voordeligste leverancier van deze service, omdat wij hier niet van hoeven te bestaan en het werk ondergeschikt is aan de productie van uw drukwerk.
      U ontvangt uiteraard altijd de vector bestanden ook wanneer u van een verdere opdracht afziet.

   Wij vectoriseren ook voor reclame bureaus, marketing bureaus, privé personen etc. zonder dat u bij ons laat bedrukken of borduren. Ondanks deze lage prijs staat deze service op zich en zijn wij u ook hiermee graag van dienst. 

   Let op! Een bestand dat van oorsprong bitmap is, maar in bijvoorbeeld illustrator of Coreldraw wordt geopend en vervolgens opgeslagen in een vector formaat, is geen echte vector. De kwaliteit blijft dan slecht. U kunt dit controleren door het bestand te vergroten. Het zal dan blokkerig worden.

   bel ons
   WhatsApp chat