(+31)(0)546 – 657 760 [email protected]

Vragen & Antwoorden

“Wij zijn er voor u.” “Met welke vragen kunnen wij u helpen?”

IK HEB EEN VRAAG OVER…

De Meest Gestelde Vragen

U wilt badges laten maken maar u kon de antwoorden op uw vragen niet op de “home” pagina vinden?

Onze oprechte excuses.

Op deze pagina hebben wij alle vragen staan die ooit gesteld zijn. Staat uw vraag, maar belangrijker nog, uw antwoord er niet bij? Neem dan even contact met ons op. Het moet wel heel gek zijn als wij u niet alsnog kunnen helpen.”

En dan zullen wij uiteraard uw vragen en de antwoorden, ook toevoegen aan de pagina “vragen en antwoorden”, voor toekomstige bezoekers.

Vragen over kosten
Wat kost het om badges te laten maken?

Dat is de meest gestelde vraag en tegelijk het lastigste om te beantwoorden.

 

Ik vind het zelf uiteraard óók het fijnste wanneer ik op een site direct de prijs voor een product kan zien. En ja, er zijn collega's die werken met vaste prijzen. Die reken je dan uit aan de hand van de oppervlakte van de badge. Dus b.v. een badge van 10 bij 10 is 20 cm = € ...

Maar...!

Het ene logo van bijvoorbeeld 10 cm bij 10 cm kan goedkoper zijn dan het andere omdat er wellicht minder steken in zitten. Een vol geborduurd vlak van 10 bij 10 zitten meer steken in dan een voor 50% geborduurd vlak van 10 bij 10. En dat beïnvloed de productie tijd en daardoor ook de prijs.

Even als voorbeeld;

Wij kregen enige tijd geleden een aanvraag voor een zeer grote badge van 27 x 17 cm opgeteld dus 44cm Wij kregen te horen dat deze bij onze goedkoopste collega volgens de staffel op hun site € 18,95 moest gaan kosten. Bij ons betaalde mijnheer uiteindelijk € 7,95 omdat de badge weliswaar groot was, maar niet volledig geborduurd.

Op kleine badges is het verschil natuurlijk wat kleiner, maar zo ziet u waarom wij spreken van een eerlijke prijs en niet een standaard prijs.

Om die reden vragen wij u een offerte aan te vragen. Een offerte is uiteraard gratis en volledig vrijblijvend en wij vallen u daarna echt niet lastig. Gebruikt u daar het contact formulier dan voor? Daar staat exact bij beschreven wat wij nodig hebben voor een goede offerte.

Dank u vriendelijk voor uw moeite en (hopelijk) begrip.

(We hebben wel een voorbeeldje op de home pagina gemaakt. Misschien helpt dat een beetje? (Klik hier)

SUBLIMATIE BADGES KUNT U WEL EENVOUDIG (HIER) UITREKENEN. 

Zijn er start kosten voor het maken van badges / patches?
Wij werken zo transparant mogelijk. Als u bij ons een offerte aanvraagt weet u precies waar u aan toe bent. De kosten die wij maken berekenen wij uiteraard door. Startkosten en stel & setting kosten waren voor bedrijven vroeger altijd standaard, maar zijn met de huidige technieken niet altijd meer nodig.

“Laat u goed informeren. Dat kost niets, is uiteraard volledig gratis en vrijblijvend en voorkomt teleurstelling

  1. Voor borduren of weven van badges rekenen wij geen startkosten. Wel “punch” kosten. Punchen wordt vaak verward met digitialiseringskosten. Punchen is het omzetten van uw logo naar een borduurbaarbestand. (Voor tekst geschreven met bijvoorbeeld de standaard microsoft® “word” (ttf) fonts is dit niet nodig). Uw logo kan met een printer gewoon geprint worden. Maar een borduurmachine heeft geen idee hoe uw logo er uit ziet en hoe het geborduurd moet worden. De puncher (persoon die uw logo borduurbaar maakt) geeft in de speciale borduursoftware aan hoe uw logo geborduurd moet worden. Draadrichtingen, dichtheid, steektype etc. Dat kost tijd en dus is punchen helaas niet gratis.
  1. Voor kleine aantallen sublimatie badges moeten wij helaas wel startkosten vragen bij kleine aantallen. Bij grote aantallen niet. Ook hier heeft het weer te maken met het werk wat wij aan de voorbereiding hebben. Sublimatie badges worden geprint. Dat is niet spannend en kost dus niets extra. Maar daarna moeten ze door een cutter worden gesneden. De cutter weet niet waar het moet snijden. Dit wordt in een speciaal programma aangegeven. Hier zit wat tijd in. Elk logo / plaatje moet een snijlijn krijgen, die herkenbaar is voor de cutter. Als u uw logo verdeeld op A4 of A3 formaat kunt aanleveren met snijlijnen, dan hoeven wij dit werk niet te doen en hoeft u daar uiteraard niets voor te betalen. Als wij dit zelf moeten doen, dan moet die tijd die wij daaraan spenderen helaas betaald worden.
  1. Wij kunnen ook kleding en textiel zeefdrukken. Zeefdruk heeft helaas een lastige voorbereiding en daar zitten inderdaad startkosten aan verbonden. Zeefdruk badges bestaan niet. Dit gaat puur om het bedrukken van kleding en textiel. (zeefdruk kunnen wij tot 4 kleuren aanbieden)
  1. Wij kunnen ook digitale transfer bedrukking en flexdruk op kleding en textiel leveren. Daarvoor zijn vector bestanden noodzakelijk. Wanneer uw logo / plaatje als vector bestand wordt aangeleverd hebben wij er geen werk aan en zijn er geen startkosten. Moeten wij het bestand nog vectoriseren, zijn er helaas wel kosten aan verbonden.

U ziet, de kosten die wij maken, of dat nu materiaal, de uren van onze medewerkers, digitaliseren, punchen of iets dergelijks is, dan moeten wij dat doorberekenen. Maar maken wij die kosten niet, worden ze uiteraard niet berekend. U ontvangt een duidelijke offerte. En is het voor u niet duidelijk waarom u wel of niet start of punch kosten betaald, vraagt het ons gewoon. Wij leggen het graag uit.

Kan ik op rekening, met cryptocurrency, creditcard, paypal betalen?
Wij willen alles zo eenvoudig mogelijk voor u maken en laten we eerlijk zijn…, ook voor ons.

Betalen is nooit leuk. Laten we dan de betaalwijze toch zo prettig mogelijk maken. Als er een betaalwijze is waar u gebruik van wilt maken en wij bieden deze niet aan, laat ons dat dan even weten. Dan komt die betaalwijze er gewoon bij.

Momenteel bieden wij de volgende betaal opties aan;

1 Per bank
2 Paypal (betaal service provider voor veilige betaling via deze tussen persoon met o.a. creditcard betalings mogelijkheid)
3 Rembours
4 Cryptocurrency;

 • Bitcoin (Btc)
 • Bitcoin Cash (Bcc)
 • Etherium (Eth)
 • Etherium classic (Etc)
 • Dash
 • Gulden (Nlg)
 • LiteCoin (Ltc)

5 Multisafepay (betaal service provider voor veilige betaling via deze tussen persoon ) Via Multisafepay kunt u betalen met;

 • iDEAL 
 • Maestro
 • MasterCard
 • VISA
 • American Express
 • SOFORT Banking
 • Giropay
Praktische vragen
Hoe maak ik een badge vast?

Vroeger werd op badges een lijmsoort gebruikt die tegenwoordig i.v.m. duurzaamheidseisen, (gelukkig) niet meer gebruikt mag worden. Dit komt echter met een nadeel. De huidige lijm is helaas niet meer zo krachtig als destijds.

De lijm lijmt in ieder geval niet op kleding of textiel met water of vuilafstotende coating en geoliede materialen. Vasstikken is dan de enige optie. Wat sowiezo nooit kwaad kan en door ons wordt geadviseerd voor het beste resultaat.

Onze badges worden, tenzij u aangeeft dit niet te willen, standaard met een lijmlaag geleverd. (Dat doen wij gratis. Wij vinden dit vanzelfsprekend) U kunt de badge dan met een strijkbout vastlijmen Het is wel verstandig de kleding eerst een keer te wassen en te strijken.

 1. Dit doet u op 2 stippen en uiteraard zonder te stomen. (Let op de max eisen van de kleding / textiel) 
 2. Pers de kleding of textiel eerst kort voor, op de plek waar u de badge wilt plaatsen, om eventueel vocht uit de kleding / textiel te verwijderen.
 3. Leg een wit onbedrukt vel papier op de badge (tussen de badge en de strijkbout)
 4. Gebruik een beetje druk als u strijkt.
 5. U kunt ook even stil blijven staan met de bout op de badge. Maar doe dit uiteraard niet te lang. Kleding of textiel kan wel beschadigen.

Nog mooier is het natuurlijk wanneer u beschikt over een professionele pers.

 1. 120 graden Celsius (Let op de max.eisen van de kleding/textiel)
 2. Pers de kleding of textiel eerst kort voor, om eventueel vocht te verwijderen.
 3. medium druk
 4. +/- 10 seconden

Zijn er WASVOORSCHRIFTEN voor een badge?

WASVOORSCHRIFTEN

Borduurwerk &

geborduurde / geweven badges

Wij adviseren onderstaande wasvoorschriften om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kleding/textiel en de borduring of badge.

Borduren is de beste techniek en staat kwalitatief met stip op 1. Maar helaas is het niet altijd mogelijk te borduren en soms vindt men borduren ook niet de mooiste optie. Vandaar dat wij ook andere technieken aanbieden.

Over het algemeen is borduurwerk op uw kleding / textiel bestendiger en duurzamer dan de kleding of textiel waarop het geborduurd is. Ons borduurgaren is o.a. kookwas en bleek bestendig. Wanneer u de wasvoorschriften van de kleding hanteert, zal het borduurwerk net zo lang of waarschijnlijk langer meegaan dan de kleding of textiel waarop het geborduurd is

Ook voor geborduurde en geweven badges adviseren wij de wasvoorschriften van de kleding te hanteren. Badges worden over het algemeen met een lijmlaag geleverd. Echter is de lijm i.v.m. de moderne strenge milieu wetgeving, niet meer van dezelfde kwaliteit als vroeger. Door de kleding met daarop de badges te wassen / drogen, kan het daarom zijn dat de badges na een aantal keren te zijn gewassen los gaan laten. Vandaar dat wij adviseren badges ook vast te stikken.

WASVOORSCHRIFTEN BEDRUKKEN:

(Zeefdruk / Transferdruk / Flexdruk)

Wij adviseren onderstaande wasvoorschriften om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kleding/textiel en de  bedrukking.

Nieuwe gekleurde, bedrukte kleding of textiel, kan een overmaat aan kleurstoffen bevatten. Was daarom deze artikelen eerst een aantal malen apart, met de hand, in handwarm water met een fijnwasmiddel.

Vervolgens kunt u het in de wasmachine wassen, op het bontprogramma;

 •          Kleding binnenstebuiten lager dan, of hoogstens op 40
 •          Wassen zonder bleekmiddel
 •          Niet chemisch wassen
 •          Niet centrifugeren
 •          Niet in de droogtrommel
 •          Binnenstebuiten strijken
 •          Niet wassen met wasverzachter
Nylon producten (niet kleding) mogen nooit in de wasmachine en/of droger. Deze producten kunnen het beste worden gereinigd met een vochtige spons op de vuile plek.

40 graden wassenNiet strijken - binnenstebuiten strijkenNiet in de drogerNiet chemisch wassen

Wat is de levertijd?
Levertijden gaan altijd in overleg met u. Heeft u haast, geef dat dan a.u.b. even aan.

Borduurorders en sublimatie orders tot 50 stuks versturen wij binnen 6 tot 10 werkdagen na uw akkoord voor het digitale of geborduurde voorbeeld.

meer dan 100 stuks of geweven badges versturen wij over het algemeen binnen 2 à 3 weken na uw akkoord voor het digitale of geborduurde voorbeeld.

Sneller is vaak mogelijk maar kunnen wij niet garanderen. Wij produceren in opdracht en specifiek wat u nodig heeft. Het is dus niet zoals bijvoorbeeld bij bedrijven als Bol.com of Cool Blue, voor 12 uur besteld is ’s middags in huis. Helaas is dat met productie niet mogelijk. Wij hebben uw badges tenslotte niet op voorraad liggen en moeten de productie inplannen.

Daarnaast moeten wij meestal een paar keer met u communiceren om tot het uiteindelijke perfecte resultaat te komen. Zo moet een voorbeeld gemaakt worden zodat u kunt controleren wat wij gaan produceren. Mocht het voorbeeld niet zijn wat u mag verwachten, kunt u dit nog aangeven en door ons laten herstellen.   

Wanneer u een offerte aanvraagt, kunt u ook laten weten wanneer u de badges (of het borduurwerk / bedrukkingen) nodig heeft. Dan kunnen wij met de planning en eventueel het ombouwen van de machines hiermee rekening houden. Alles gaat altijd in overleg met u en wij passen ons zoveel mogelijk aan uw wensen aan.

Een spoed opdracht is mogelijk in overleg. Echter vragen wij voor spoed orders 20% meerprijs. Dit omdat deze buiten de standaard planning en dus meestal ’s avonds of in het weekend gemaakt moeten worden. Helaas kosten onze medewerkers dan iets meer. Dat is vervelend, maar wij hopen op uw begrip.  

Is er een minimum afname?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Techische vragen
HELP!!! Wanneer kies ik voor een geborduurde, geweven, gesublimeerde of andere badge?
(Hier komt een flowchart met voordelen en nadelen van de verschillende technieken)
Wat is het verschil tussen geborduurde, geweven of gesublimeerde badges?
Hier komt een filmpje met uitleg over de verschillende technieken.

Weet u al of u geborduurde, geweven of gesublimeerde badges wilt?

Uiteraard is uw eigen voorkeur het belangrijkste uitgangspunt.
De meeste mensen geven de voorkeur aan

borduren

om dat dit een chique uitstraling heeft. En hoewel het borduren heet, is het zeker niet altijd de duurste optie.

Weven

zit tussen bedrukken en borduren in. Het lijkt op een afstand bedrukt, maar van dichtbij zie je dat het heel fijn geweven garen is.

Sublimeren

is een druk techniek. Uw logo wordt geprint op textiel. Dat textiel zit op een soort van “stikkervel”. Uw logo wordt geprint en daarna met een plotter uitgesneden. U kunt de achterzijde van het materiaal verwijderen waardoor de plaklaag vrijkomt. U legt de badge met de plaklaag op de kleding of textiel en verwarmt de badge met bijvoorbeeld een strijkbout, waarna de badge vastzit.

(Hier komt een flowchart met voordelen en nadelen van de verschillende technieken)

Wat voor bestand soort moet ik aanleveren?

Voor borduren en weven maakt het niet uit.

Zolang het maar een duidelijk bestand is.

Als een collega van ons u vraagt om een vector omdat ze anders niet kunnen borduren of weven, dan kunt u van mij aannemen dat ze geen verstand van zaken hebben en waarschijnlijk niet zelf produceren of punchen (digitaliseren).   🙂

Maar…, het werkt wel prettiger met een vector bestand.

Voor sublimatie badges hebben wij absoluut een vector nodig.

Als u tenminste, een goede kwaliteit sublimatie badge wenst te ontvangen.

De kwaliteit van sublimeren is heel sterk afhankelijk van de kwaliteit van uw aangeleverde bestand.

Eventueel kunnen wij van uw pixel bestand een vector maken. Meer weten over pixel en vector bestanden of het omzetten van een pixel naar vector? Wij zijn daar een site voor aan het bouwen. Kijkt u maar eens op logo-digitaliseren.nl

Wat is het verschil tussen een badge, patch, insigne of embleem?

Wat zijn Badges?

Een badge is een kunstwerk, een logo, een naam of een tekst op een apart stuk stof, metaal, hout pvc e.d. welke draagbaar gemaakt wordt d.m.v. velcro (klitteband), (strijkbare) lijmlaag, een speld, of d.m.v. stikwerk ergens op genaaid kan worden.

Badges kunnen gelaserd, geponst (metaal, plastic e.d.), geweven, geschilderd, gedrukt of geborduurd worden.

In het geval van borduurwerk, wordt een badge gemaakt op een stevige achtergrond lap. Deze lap kan strijkbaar gemaakt worden met een lijmlaag of kan ergens op genaaid worden.

Een badge geeft een stoerdere uitstraling dan direct op het materiaal geborduurd of gedrukt.

Vooral in de racesport wordt veel gebruik gemaakt van badges. Niet op de eerste plaats vanwege de stoere uitstraling, maar vooral omdat een badge op de kleiding gestreken kan worden. Race kleding moet namelijk brandveilig zijn. Direct op de kleding borduren, maakt de kleding minder brandveilig.

Geborduurde badges worden al vele eeuwen gemaakt. Maar door snelle computer gestuurde machines is deze techniek betaalbaar geworden en mogelijk gemaakt voor grote produktie.

Ondanks het feit dat men bereid is veel te betalen voor handwerk en men handmatig prachtige kunstwerken kan maken, is de kwaliteit van computer gestuurde badges zeer hoog en zelfs beter. Vooral voor promotionele doeleinden, sport en spel is een badge gemaakt door een computer gestuurde borduurmachine over het algemeen sterker dan een handgemaakte badge.

Wat zijn Patches?

Eigenlijk is een patch een oplap techniek. M.a.w. wanneer een kledingstuk kapot is kan het gerepareerd worden door een lap stof over de kapotte plek heen te maken. Dat lapje is een patch. Tegenwoordig wordt de naam patch ook vaak gebruikt wanneer men een badge bedoeld. Wat op zich niet zo vreemd is omdat een badge prima als patch gebruikt kan worden. Soms over een ander logo en soms om een beschadiging weg te camoufleren.

Zie ook WikiPedia Patchwork

Wat zijn Emblemen?

Een embleem representeert iets abstracts: Een embleem is een object of een afbeelding van een object. B.v. een logo. Een embleem kan worden gedragen of anderszins gebruikt als een identificatie badge.

Zie ook WikiPedia Emblematiek

Wat zijn Insignes?

Een insigne (Latijn: insigne (mv. insignia): embleem, symbool) is een symbool of bewijs om macht, status, of een overheids- of juridische positie aan te tonen. Insignes worden vooral gebruikt als embleem voor een specifieke autoriteit. Insignes worden ook gebruikt bij scouting. waar het een teken is dat men een bepaalde vaardigheid bezit. Een insigne is over het algemeen een badge welke een rang, stand en/of functie kenbaar maakt. In het leger bij de politie en brandweer, worden ook “schuifpassanten” gebruikt. Een schuifpassant kan b.v. eenvoudig van de schouder verwijderd worden of op de schouder aangebracht worden.

_________
(oude site info)

Hoeveel kleuren kun je borduren / weven / sublimeren?

Borduren van badges;

Onze borduurmachines kunnen 12 kleuren tegelijk borduren. Wanneer uw logo uit meer dan 12 kleuren bestaat, kan de machine eerst geborduurd worden met 12 kleuren en daarna nog een keer met 12 andere kleuren. Dat kan net zo vaak herhaalt worden als noodzakelijk. Gelukkig zijn er niet veel logo’s die uit meer dan 12 kleuren bestaan, maar het is dus zeker mogelijk om meer kleuren te borduren.

Weven van badges;

Weefbadges kunnen wij maken tot 7 kleuren maximaal

Sublimeren van badges;

Sublimatie badges zijn bedrukte badges. Er komt een bedrukking op textiel. Dit textiel zit op een drager. (Vergelijkbaar als een stikker op een stikkervel) Omdat dit een druktechniek is, is het aantal kleuren net zo beperkt als op uw printer of monitor…, dus amper beperkt.

Kunnen jullie 3d effect (Puffy Foam) borduren?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Zit een badge wel goed vast als ik het ergens op strijk?
Jazeker. Harstikke.
Wij hebben badges gelijmd op kleding en textiel. We hebben die kleding meerdere keren gewassen (standaard kan kleding zo’n 50 keer gewassen worden zonder dat er grote kwaliteitsverschillen te merken zijn (vastgesteld door de kleding industrie)) Wij hebben de kleding met de badges zelfs in de droger gehad ook als de kleding niet in de droger mocht en al die tests waren positief.

Maar… dat neemt niet weg dat het altijd verstandig is om de badges nog even vast te stikken als die mogelijkheid bestaat. Soms willen na verloop van tijd de randen wel eens los laten. Dat kan na meerdere wasbeurten toevallig een keer voor komen. Of wanneer er ruw met de badges wordt omgegaan, of wanneer men er mee “speelt”omdat het zo leuk is er met de nagels onder te zitten. 🙂

Dus badges een keer na stikken is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

Maken jullie ook biker Patches?

Jazeker maken wij ook biker Patches

Wij hebben al menig biker geholpen aan zijn of haar;

 • Activity patches
 • One-piece back patches
 • Three-piece back patches
 • Side Rockers
 • Top Rockers
 • Bottom Rockers
 • Vlag Rockers

Je noemt ’t en wij maken ‘t

Maken jullie ook epauletten / schuifpassanten
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Buitenland of Nederland
Hoe bevestig ik badges op mijn kleding?

(zie hier het uitleg filmpje)

  

Vroeger werd de lijm welke op een badge werd gemaakt om de badge vast te kunnen strijken of persen op kleding of textiel, niet duurzaam geproduceerd. Je kon een badge bijna op een auto of aan een huis vastzetten…, bijna… en toch bleef het jarenlang zitten.

Tegenwoordig wordt de lijm duurzaam geproduceerd en is daardoor iets kwetsbaarder geworden. Kleding welke behandeld is met een coating bijvoorbeeld, zullen de badges niet vast op blijven zitten als u ze er op strijkt / perst. Alle andere kleding en textiel is wat afhankelijk van de stofsoort en de bewerking van de stof. Over het algemeen blijven de badges tegenwoordig een 10 tot 20 wasbeurten vastzitten. Ze willen dan wel eens op een aantal plaatsen los gaan laten. Het vervelende is echter, dat hoeft niet altijd zo te zijn. In veel gevallen blijven de badges langer zitten, of kun je eenvoudig, wanneer ze loslaten even na persen of strijken en zitten ze toch weer vast. Duurzaam is belangrijk en goed en wij dragen absoluut ons steentje bij, maar soms kan het een beetje vervelende bijwerkingen hebben.

 

Daarom adviseren wij tegenwoordig om de badges in ieder geval op een aantal plaatsen even vast te stikken. De lijmlaag werkt dan perfect om de positie te bepalen en de badge vast te zetten om vervolgens vast te stikken. De goedkoopste manier om het vast te stikken is natuurlijk als u zelf handig bent. Maar in bijna iedere plaats is tegenwoordig wel een klein naaiatelier of herstel atelier te vinden die dit vaak voor heel weinig voor u kunnen realiseren.

Wij kunnen het ook voor u doen. Uiteraard moeten wij dan de kleding/textiel van u ontvangen (of leveren). De kosten voor het vast stikken zijn € 1,50 per stuk voor kleine badges en € 2,00 per stuk voor grote badges (20 cm+)

Maar buiten de standaard lijmlaag waar wij de badges mee leveren, zijn er ook andere bevestigings mogelijkheden;

 

 • Op geborduurde of geweven badges klitteband (velcro) € + 0,89 p/st.
 • Op sublimatie badges klitteband (velcro) + 0,79 p/st.
 • Een speldje + 0,95 p/st.
 • Een magneet + 1,95 p/st.

(Magneten worden afgeraden voor mensen met een pacemaker) 

 

 

(Wij leveren voornamelijk B2b, daarom zijn alle bedragen ex btw. Wilt u de bedragen inclusief btw weten hebben wij een eenvoudige omreken tool voor u op kortingderaf.nl)

Wat zijn de was voorschriften?
Are there any additional costs for gold, metallic, silver and puffy foam (3d embroidery)?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Gebruiks- vragen over badges
What features should the logo meet in order to be deductible from the tax?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Why would I chose for a badge and not for embroidery on clothes / textiles?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
What is the difference between a badge or a patch?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Een andere vraag dan specifiek over badges
Leveren jullie alleen aan bedrijven, clubs verenigingen of ook aan particulieren?
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Hoe zit dat nu met de aftrekbaarheid van bedrijfskleding?

 

Voor bedrijfskleding heeft de belastingdienst regels gemaakt O.a. zodat uw medewerkers kleding van het bedrijf gekregen, niet privé dragen. Doet hij of zij dit wel, dan wordt dit door de belastingdienst gezien als loon in natura.
Als u twijfelt of er sprake is van werkkleding, neem dan contact op met de klantendienst van de Belastingdienst.

Werkkleding is voor uzelf aangeschafte kleding die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen; of kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare, aan de onderneming gebonden beeldmerken met een oppervlakte van samen ten minste 70 cm2.

 

LET OP! “beeldMERKEN van samen….” m.a.w. u hoeft geen logo van 70 cm2 op uw kleding te plaatsen. U mag deze centimeters ook verdelen over de kleding. B.v. een klein logo op de mouw en borst. Maar 1 keer groot op de rug mag natuurlijk ook.

 Echter mag die 70 cm2 niet verdeeld worden over bijvoorbeeld een polo en een broek. Ieder kledingstuk afzonderlijk moet voorzien zijn van 70 cm2 aan beeldmerk

 

 

Hier vindt u een interessant stuk over een naheffing van bijna 1,9 miljoen aan loonbelasting, voor een bedrijf dat gratis werkkleding aan haar medewerkers verstrekte,  omdat het bedrijfslogo’s niet aan de eisen voldeed.

Ik zoek een bedrijf dat kleding / textiel kan bedrukken
Sorry, we zijn hier nog aan het werk. De snelheid van de site wordt momenteel aan gewerkt en een filmpje en de tekst met het antwoord komen hier z.s.m.
Heb je voorbeelden / een portfolio?
Ja…, maar niet om mee op te scheppen.

Wij kunnen als u dat wilt een geweven, een gesublimeerde en een geborduurde badge toesturen als voorbeeld.

Sinds 1996 hebben zijn al vele duizenden opdrachtgevers u voorgegaan en wij hebben zo ongelofelijk veel borduurwerk geleverd, dat we een flinke portfolio hebben. Maar die laten wij niet zien. 🙂  Wij onderscheiden ons op een aantal manieren van collega’s. En dat is o.a. door niet met andermans veren te pronken. Wij doen niet aan name dropping.

Als u het leuk vindt om op social media o.i.d. te laten zien wat wij hebben gemaakt, dan vinden wij dat natuurlijk prachtig, en zullen het zelfs delen. Maar wij gaan niet zomaar uw spullen op onze site zetten om te laten zien hoe goed we zijn. Buiten de paar voorbeelden die voor de site en uitleg, noodzakelijk zijn.

Maar wij hebben gewerkt voor de buurman t/m het koningshuis.
Voor scheepvaart industrie, olie industrie, chemische industrie, voor;

 • tv & radio
 • bekende Nederlanders en onbekende Nederlanders,
 • carnaval, voetbal, volleybal, basketbal, tennis, golf etc. verenigingen,
 • scouting,
 • horeca,
 • grootwinkelbedrijven, maar ook de bakker en de slager op de hoek,
 • voor laboratoria,
 • de overheid, het leger, de marine, politie, brandweer, ambassades …
 • enz. enz

En wellicht ook voor u?

Produceren jullie zelf, badges, borduren jullie zelf, digitaliseren jullie zelf?

Ja, wij digitaliseren (punchen) zelf, wij produceren zelf badges, wij borduren en bedrukken zelf kleding en textiel en u bent natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken.

Wij zijn professionals.
Echte borduur en druk professionals kunnen alles zelf.


Helaas heeft onze economie er wel toe bijgedragen dat wij in sommige gevallen u opdracht in China of Pakistan moeten maken. Dat vinden wij jammer, maar wij moeten wel voor goede prijzen kunnen blijven leveren. U wilt tenslotte niet te veel betalen toch? Maar u besteld ook dan, in Nederland, bij een Nederlands bedrijf, in het Nederlands. Wij zijn verantwoordelijk voor het eind resultaat en wij kunnen u de informatie geven die u wenst, omdat wij verstand van zaken en kennis van en ervaring met de dagelijkse productie hebben.


Duurzaam produceren;

De Borduurshop BV, waar deze website een onderdeel van uit maakt, hecht een groot belang aan de gezond- en veiligheid van de medewerkers en de vanzelfsprekende verwachtingen omtrent duurzamheid van onze opdrachtgevers. Zowel in Nederland als daar buiten.

In het algemeen geldt dat op het gebied van veiligheid en milieu eerst de veiligheid van onze medewerkers en opdrachtgevers centraal staat en voorts het voorkomen van materiële- en milieuschade. Bij economische belangen zullen veiligheid, gezondheid en milieu gelijkwaardig worden behandeld. Diezelfde belangen en morele toewijding m.b.t. maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, verwachten wij ook van onze leveranciers. Tenslotte is de mate waarin wij duurzaam kunnen ondernemen voor een groot deel van hen afhankelijk.

Meer info i.v.m. duurzaam produceren en ons ethisch beledi vindt u op ons intra/extra net (klik hier)

Hoe zit het met belasting voordeel?
Tja belastingbetalen hoort er bij in ons land. Is ook niets mis mee. Maar als we wat terug kunnen krijgen dan is dat wel prettig natuurlijk.

Wist u dat bedrijfskleding niet zonder meer aftrekbaar is?

Tenzij…

De overheid heeft uiteraard regels gemaakt m.b.t. bedrijfskleding. O.a. zodat bijvoorbeeld uw medewerkers als ze kleding van het bedrijf hebben gekregen, dit niet privé gaan dragen. Doet hij of zij dit wel, dan wordt dit door de belastingdienst gezien als loon in natura. En dat willen we niet. Toch?

Dus zegt de overheid, print, druk, borduur, paint, uw logo op die kleding of textiel en de kleding wordt plotseling aftrekbaar.

Buiten het feit dat u natuurlijk graag wil dat iedereen ziet voor welk bedrijf uw medewerkers werken en buiten het feit dat u graag wilt dat uw merk, uw huisstijl, bij iedereen in het geheugen wordt gegrift, is die aftrekbaarheid wel prettig. Het kan zelfs zomaar zijn dat uw logo op de kleding betaald wordt door die aftrekbaarheid.

Dan heeft u dus “bijna gratis” uw merk of tekst op uw kleding staan.

Uiteraard is dat afhankelijk van de hoogte van de kosten van uw kleding of textiel en de btw die daar in zit, maar het kan zomaar zijn dat uw logo of tekst, of andre bedrijfsuitingen, op de kleding borduren of bedrukken, of door er een geborduurde, geweven of gesublimeerde badge / patch er op te zetten, u uiteindelijk per saldo, helemaal niets kost.

Dus werkkleding is na het toevoegen van uw bedrijs-logo of andere bedrijfsuitingen, 100% aftrekbaar. Voor andere kleding is er helaas geen aftrek.

Werkkleding is voor uzelf aangeschafte kleding die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen; of kleding die voorzien is van een of meer duidelijk zichtbare, aan de onderneming gebonden beeldmerken met een oppervlakte van samen ten minste 70 cm2.
Dus…; “beeldmerken” en “samen”.
M.a.w. u hoeft niet een logo of tekst van 70 cm2 op uw kleding te plaatsen. U mag deze centimeters ook verdelen over de kleding. B.v. een klein logo of stukje tekst op bijvoorbeeld een mouw en/of borst. Maar 1 keer groot op bijvoorbeeld de rug mag natuurlijk ook.

Logo van een sponsor

Kleding met het logo van de sponsor kan alleen werkkleding zijn als de naam van de sponsor is opgenomen in de naam van uw organisatie.

LET OP!

De overheid wil nog wel eens iets veranderen. Daarnaast kunnen wij niet spreken voor de overheid. Al jaren is het zoals wij het hierboven in onze bewoording uitleggen. Maar als u twijfelt of er sprake is van werkkleding, of als u ons woord niet zomaar geloofd, neem dan contact op met de klantendienst van de Belastingdienst. Of…. kijk even op de site van de belastingdienst (klik hier)

Over iets heeeeeel anders...
Uw vraag heeft niets te maken met;

 • (textiel) badges, patches, emblemen, insignes,
 • borduren, weven, bedrukken
 • (promotionele of werk) kleding of textiel
 • Punchen, vectoriseren, digitaliseren
 • Of op de één of andere manier aan onze branche gerelateerde zaken ?

Ook dan bent u van harte welkom uw vraag via het contact formulier te stellen.  Maar wellicht is het volgende meer iets voor u;

Badges & Patches

Virulyweg 29D
7602 RG Almelo
Tel.: (+31)(0)546 – 657 760
Wtsapp: (+31)(0)6 130 48 399
Mail: [email protected]

Bereikbaar;

Ma t/m Do. 09:00 – 17:00
Vrijdag tijdelijk alleen per mail of whatsapp bereikbaar
12:30 tot 13:00 pauze

Bedrijfspand borduuratelier de Borduurshop BV

Bedrijfs info

K.v.k.:  56809743
Vestigingsnr:  000026321734
Btw:: NL8523.12.386B01
Eori:: NL852312386
Duns: 490886190
Iban: NL24BUNQ2041391502
Bic/Swift: BUNQNL2AXXX

U kunt ons natuurlijk 24/7 mailen, of whatsappen. Maar wij hopen dat u er begrip voor heeft dat wij enkel tijdens de werktijden beantwoorden.
Uiteraard is ook de chat tijdens werktijden online.

(Badges & Patches is een onderdeel van de Borduurshop BV)

erkend leerbedrijf

Beoordelen

Google review
Facebook review
Facebook review

Doordat ons bedrijf is ontstaan uit de liefde voor mode, kleding en textiel en door zowel vakgerichte diploma's alsmede praktische ervaring opgedaan sinds 1996, doordat wij zelf kunnen punchen (omzetten van uw logo naar borduurbaar bestand) en zelf in Nederland alsmede in het buitenland produceren, garanderen wij als grootste professionele leverancier van badges en patches, de beste Badges van Nederland en België voor de beste prijs

bel ons
WhatsApp chat